Service

Gele zonnestralen icoon

Bagage, verzekeringen en andere services in heel Nederland


Op deze pagina vindt u meer informatie over verzekeringen, betalingen, voor het vertrek, tijdens de reis, algemene tips en partners. Heeft u specifieke vragen? Bel of mail Goedkope droomvakanties dan gerust: Heel Nederland boekt zijn droomvakantie bij Goedkope droomvakanties.

Verzekeringen


U wilt uiteraard met een goede verzekering op reis gaan. Een ongeluk is namelijk snel gebeurd en vaak is het dan een hele geruststelling dat u, uw familie en bagage verzekerd zijn. Goedkope droomvakanties werkt samen met Allianz en biedt u aflopende of doorlopende reisverzekeringen en annulatieverzekeringen. Bij ons kunt u er echter op rekenen dat u niet te veel betaald voor zaken waarvoor u reeds verzekerd bent.

Betalingen


Goedkope droomvakanties geeft u graag meer informatie over de kosten die bij uw reis komen kijken.

Reserveringskosten: Goedkope droomvakanties rekent geen reserveringskosten en deze worden enkel bij de prijs berekend als een touroperator reserveringskosten aanrekent.
Factuur: wij informeren u graag over wanneer u uw reis dient te betalen en u krijgt altijd een factuur.
Na de betaling: u kunt steeds contact opnemen als u uw boeking of betaling online wilt opvolgen en wij nemen contact op met uw touroperator als u wijzigingen aan uw boeking wilt aanbrengen na de betaling
Calamiteitenfonds: het calamiteitenfonds is een stichting die reizigers vrijwaart van de financiële gevolgen van een calamiteit. Wie een pakketreis boekt, betaalt € 2,50 voor het calamiteitenfonds.

Voor uw vertrek


Voor u op reis vertrekt, is het verstandig om enkele zaken op voorhand op te zoeken. Kom bijvoorbeeld ruim op voorhand te weten welke reisdocumenten u nodig heeft voor een bepaalde bestemming: voor sommige landen volstaat een identiteitskaart, terwijl andere landen een paspoort of visum vereisen. Ook vaccinaties en verzekeringen zijn anders in verschillende landen. Neemt u het vliegtuig of gaat u met de auto op reis? Zorg er dan zeker voor dat u op de hoogte bent van alle formaliteiten.
Icoontje van een wereldbol

Tijdens uw droomvakantie


Om alles efficiënt te laten verlopen, bergt u uw reisdocumenten best op een gemakkelijk te bereiken plaats in uw bagage op. Voor vliegtuigreizen draagt u beter kleding in laagjes dan een enkele jas of trui. Verloopt iets tijdens uw vakantie niet zoals het hoort? Geen zorgen: neem contact op met uw touroperator of schrijf achteraf een klachtbrief. Het belangrijkste is dat u uw reis er niet door hoeft te laten verpesten.

10 tips


Vergeet zeker niet om de volgende 10 zaken te checken voor u op reis gaat:

* Klik voor meer informatie
Icoontje van een to-do lijst
Vaccinaties
Icoontje van een paspoort
Visum
Icoontje van een stempel voor je paspoort
Geldigheid van uw paspoort of identiteitskaart
Icoontje van twee bankpassen
Activeren van uw bankpas voor gebruik in het buitenland
Icoontje van een auto
Check uw auto voor u op autovakantie gaat
Icoontje van een wolkje met regen
Temperatuur op uw bestemming
Icoontje van een medicijnendoos
Medicijnen
Icoontje van een man met een aftik vinkje naast zijn hoofd
Verzekeringen
Icoontje van een foto camera
Fototoestel
Icoontje van een electrische stekker
Adapter voor uw elektrische apparaten
Icoontje van een to-do lijst
Vaccinaties

Controleer ruim van te voren of u inentingen of vaccinaties nodig heeft voor uw vakantiebestemming. Voor de meest actuele situatie verwijst Goedkope droomvakanties u graag door naar de GGD. Tip: Check van te voren of u via uw zorgverzekering in aanmerking komt voor een vergoeding.
Icoontje van een paspoort
Visum

Controleer ruim van te voren of u ook een visum nodig heeft. Dit verschilt per land en daarnaast wordt er ook vaak gekeken wat het doel van het bezoek is (vakantie of werk) en hoe lang u van plan bent om te blijven. Soms moet u van te voren uw paspoort opsturen of brengen naar de ambassade van het betreffende land hier in Nederland (bijv. China). Soms moet u van te voren elektronisch een visum aanvragen (bijv. Turkije en Amerika) en soms wordt het ter plaatse geregeld (bijv. Thailand).
Icoontje van een stempel voor je paspoort
Geldigheid van je paspoort of identiteitskaart

Zoals in het voorbeeld aangegeven is het niet altijd (lees: meestal niet) voldoende dat u reist met een geldig paspoort. Vaak wordt er aangegeven dat uw paspoort na terugkeer in Nederland nog 3 of 6 maanden geldig moet zijn. En niet vergeten deze mee te nemen van huis.
Icoontje van twee bankpassen
Activeren bankpas in het buitenland

Sinds een aantal jaren zetten de meeste banken betaalpassen standaard op ” uit” voor pinnen buiten Europa. Dit om skimming tegen te gaan. Gaat u op vakantie buiten Europa; vergeet dan niet om uw bankpas op tijd te activeren. Bij deze meeste banken (o.a. bij de ING, Rabobank en ABN AMRO) kan dit heel eenvoudig online worden geactiveerd in de online internetbankieren omgeving.
Icoontje van een auto
Autovakantie

Gaat u met de auto op vakantie check dan of uw auto ook helemaal klaar is voor de vakantie (olie, ruitenwisservloeistof etc). Is er een vignet nodig voor de vakantiebestemming of een land waar u doorheen rijdt? Dan kunt u deze meestal van te voren aanschaffen. Dit spaart veel tijd bij de grenscontrole. Heeft u alle verplichte zaken aan boord (alcoholtest, verbanddoos, gekleurde hesjes etc)? Voor de informatie per land kunt u goed terecht op de site van de ANWB.
Icoontje van een wolkje met regen
De temperatuur op de plaats van bestemming

Controleer van te voren wat voor weer u ongeveer kan verwachten. Er zijn landen die nogal extreme periodes kennen. Het zou toch vervelend zijn als u verwacht dat het 25 graden is, en dit blijkt uiteindelijk nauwelijks boven de 10 graden uit te komen. Ook is het handig om de naast de dagtemperatuur ook te kijken naar de nachttemperatuur. Een groot verschil betekend vaak dat het halverwege de middag al flink begint af te koelen. Hou ook rekening met insecten (in de warme jungle is een (dunne) lange broek toch een must!) en niet overal vind men het prettig om blote schouders en/of knieën te zien.
Icoontje van een medicijnendoos
Medicijnen

Als u in Nederland medicijnen krijgt op doktersadvies en u wilt deze meenemen naar het buitenland heb ik 2 tips voor u; vergeet de medische verklaring niet en bewaar uw medicijnen in de handbagage als u met het vliegtuig reist. Medicijnen in het bagageruim kunnen kwijtraken en door de koude temperatuur in het bagageruim kunnen medicijnen onbruikbaar worden. Sommige medicijnen vallen onder de Opiumwet en zijn daardoor verboden in het buitenland. Denk hierbij aan slaapmiddelen en pijnstillers. Regel op tijd een medische verklaring zodat u geen problemen krijgt bij de douane. Afhankelijk van het land waar u naartoe reist, moet uw verklaring in sommige gevallen nog gelegaliseerd worden door de ambassade en het Ministerie van Buitenlandse zaken. Goedkope droomvakanties verwijst u hiervoor door naar de website van het CAK. Voor alle medicijnen (met of zonder doktersverklaring) raad ik u aan om deze te vervoeren in de originele verpakking.
Icoontje van een man met een aftik vinkje naast zijn hoofd
Verzekeringen

Onverzekerd op vakantie gaan is nooit een goed idee. Per land zijn er enorme verschillen qua standaard als het gaat om medische zorg. Controleer goed of u echt goed verzekerd bent, maar voorkom dat je dubbel verzekerd bent. Overigens bent u bij de meeste doorlopende reisverzekeringen verzekerd tot een bepaald bedrag (€1500, €3000 etc). Mocht uw vakantie duurder zijn dan uw verzekerde bedrag is het altijd mogelijk om het restant bedrag apart bij te verzekeren. Goedkope droomvakanties kan u uiteraard helpen met een goede reisverzekering.
Icoontje van een foto camera
Fototoestel

Weinig Nederlanders gaan op vakantie zonder hun fototoestel. Vergeet daarom niet de oplader of (extra) batterijen mee te nemen. Een extra grote geheugenkaart kan ook erg handig zijn!
Icoontje van een electrische stekker
Wereldstekker en/of adapter

Om alle elektronische apparaten op te laden moet u wel gebruik maken van het stroomnet ter plaatse. Omdat soms ook het voltage verschilt kan een adapter in sommige gevallen ook handig zijn. Tip; Omdat niet alle accommodaties ruim voorzien zijn van stopcontacten is het handig om een kleine stekkerdoos mee te nemen.
Neckermann logo
alltours logo
Vrij Uit logo

Partners


Om u een voordelige reis aan te kunnen bieden, werkt Goedkope droomvakanties samen met een groot aantal partners. Op deze manier kunnen wij u een uitstekende boeking binnen uw budget garanderen.
Gele zonnestralen icoon
Kom meer te weten over onze service:
Bespreek uw reis met Goedkope droomvakanties en bel ons op 06-21470167.
Share by: